Verjaardag en taart - Reisverslag uit New Delhi, India van Anouk Jellema - WaarBenJij.nu Verjaardag en taart - Reisverslag uit New Delhi, India van Anouk Jellema - WaarBenJij.nu

Verjaardag en taart

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

04 Februari 2010 | India, New Delhi

Heel de ochtend hard aan het werk. Een plan maken wat we deze periode gaan doen in Delhi. van child Labour is het streetschild geworden. dit omdat ze hier denken dat over het andere onderwerp het lastig is om een onderzoek te doen als je niet Hindisch praat. Zoals we het nu hebben opgezet gaat er ook minder tijd in zitten en zullen we meer vrije tijd hebben. In de planning hebben we ook een tripje naar Goa en een tripje naar Dehradun mee genomen.

Je hoort hier in het gebouw soms geluidjes die je aan iets moet denken of waar je dan over afvraagt wat het zou zijn? Zn geluid is er buiten af en toe. Het kan het geluid zijn van een autoalarm maar het zou zomaar ook een geluid kunnen zijn van een beest. Om een uur of half 12 begint me lijf wel een beetje naar eten te snakken. Dat is dan ook het moment dat we beide een beetje chagrijnig worden van alles. Hier is het eetpatroon toch een beetje anders. Tussen half 8 en 10 eten ze ontbijt. Om 5 over 1 is hier de lunch. En het avondeten vind om half 9 plaats. nou voor vooral het laatste heb ik moeite. Dat duurt zo zo zo zo lang. Om half 8 schreeuwt me lichaam toch echt om voedsel. En dan maakt het niet uit wat het is als het maar vult. Dus gister waren we Sex and the City aan het kijken en om half 8 hadden we echt honger. Dus zijn we maar WEER naar de MAC gegaan. Echt we hebben nu afgezworen dat we dat de komende tijd niet meer gaan doen. Vanmiddag na de lunch moet iedereen bij elkaar komen. Een van de medewerkers van CMS was jarig en er was taart. Meestal is taart buiten Nederland suikervrij. Maar deze niet hor. Lekker met chocola en schuim/slagroom. Hmmm. hier is het dan alleen zo dat als je jarig bent iedereen voor jou Happy Birthday. aangezien ze geen liedje hebben in het Hindisch. dus Jil en ik lekker mee zingen. Liedje af en er wordt dan 1 klein stukje taart afgesneden en dat wordt aan de persoon die jarig is gevoerd. 1 hapje. De rest wordt over het gezicht uit gesmeerd. Ow wat ben ik blij dat ik niet jarig ben hier. En dit is ook niet iets wat we gaan invoeren in de Piet Hein Boulevard. Gelukkig mag je daarna wel even je gezicht wassen en iets anders aan trekken. Vanavond gaan we uit eten met Preeti en Diti. Twee meiden van CMS. Ze zijn erg gezellig en we kunnen in het Engels lekker kletsen. Benieuwd wat we gaan eten.

• 04 Februari 2010 - 09:15

Maurice:

Wanneer ben je jarig Anouk? :D

• 04 Februari 2010 - 09:32

Lotty:

hey mop
    leuk idee om dat in ons land in te gaan voeren dan ziet iedereen dat je jarig bent(ben je jarig)de laatste zin op een gekke lage toon. Veel plezier vanavond met Jil Preeti en Diti
    dikke kus Lot

• 04 Februari 2010 - 09:51

Anouk:

Even een reactie op de reacties. Ik wil dit het verjaardagsritueel NIET invoeren. xxx

• 04 Februari 2010 - 10:29

Peter:

hee nouk,

volg met inmiddels stijgende verbazing het reisverslag.....hoofd in emmer, taart in gezicht, waar ga je me nog meer mee verrassen???
    kuzz

• 04 Februari 2010 - 10:33

Lotty:

maar mogen de bossebollen wel Nouk met extra slagroom
    kuzzzzzzz lot

• 04 Februari 2010 - 10:57

Marloes:

Hahaha, wat een verhaal! :D Nee, ik denk toch dat we dat ritueel gaan invoeren op jouw verjaardag hoor ;)

Veel plezier vanavond! (Wat is het tijdsverschil met India? Anders ga ik 'veel plezier vanmiddag' zeggen :P)

Niet vergeten foto's te maken he! ;)

• 04 Februari 2010 - 11:51

Tante Rie.:

Ben jij even dom bezig. Je gaat uitgebreid over dat taartritueel vertellen en dan er gelijk bijzeggen dat je zoiets niet wil als je zelf jarig bent. Ik zou zeggen: "MAAK ALVAST JE BORST MAAR NAT, NOUK!!!
    Wel een leuk verhaal.

• 04 Februari 2010 - 12:27

Esther De Wit:

Hoi Anouk, Wat goed dat je gemaild heb. Nu kan ik je avontuur tenminste volgen. Ja ja je bent wel in een heel andere wereld terecht gekomen. Spannend.! Veel plezier en werk ze. Esther

• 04 Februari 2010 - 13:09

Ax:

Hey schat,

Fijn om te lezen dat alles goed gaat ;). ik wist dat ze daar een andere levensstijl hadden, maar zoveel anders dat is toch wel even slikken. Veel plezier verder en we zien je snel weer (mis je toch wel op trainen).

xxx Ax

• 04 Februari 2010 - 17:36

Dixie:

Het is vandaag de eerste dag dat ik je avonturen lees, vond het leuk om te zien. Maar volgens mij ben ik niet jaloers op je voorzieningen daar.
    Ik weet wat lotty bedoelt met dat zinnetje! Maar wees gerust, we zullen er vast geen probleem van maken als we het taartritueel invoeren op je verjaardag hoor, heb je dan toch nog een beetje india bij je (:
    maar kan je geen eten bij je hebben dan overdag, iets van een broodtrommeltje met een appel etc.? dan kun je die om half 8 nemen ipv een big tasty of wat je ook eet bij de mac.
    Nou, ik ga je volgen en ik laat snel weer een massage achter!
    have fun noukie, xxx

• 04 Februari 2010 - 17:37

Dixie:

Ik bedoel message

• 04 Februari 2010 - 18:51

Albertje:

Hoi Anouk
    Hebben ze nu nergens boerenkool met worst!!!!
    Je had van die zakjes droge groenten enz mee moeten nemen. En de stank zal wel mee vallen toch!! Lekker ouderwets badderen. Genieten lekker van je verhalen.

x albertje

• 04 Februari 2010 - 19:27

Marianne:

hoi anouk,

Leuk hoor om te lezen dat je nu echt in India zit. Het zal wel even anders zij als stagelopen bij ons.

Ik je volgen !
    gr marianne